VOEDSELALLERGIE

VOEDSELALLERGIE is meestal een VOEDSELINTOLLERANTIE

 
Voedselsallergie is een overmatige reactie van het immuunsysteem op bepaalde componenten in het voer: allergenen. Overgevoelige dieren krijgen huidklachten en problemen met de spijsvertering: diarree, winderigheid e.d.
Veel dierenartsen geven bij dit ziektebeeld meestal antibiotica, soms in combinatie met prednison. Jeuk bijvoorbeeld wordt tijdelijk onderdrukt, maar het blijft symptoombestrijding, want na enige tijd komt het meestal weer terug.  
 
Heb je voedingssupplementen nodig, kies dan voor onze HoKaVit
De weerstand van honden en katten wordt vergroot.
Ze hebben dan minder last van: 
maag-/ darmklachten, 
voedselintollerantie, 
blaasproblemen, 
virale infecties, 
huidklachten, 
allergieën, 
hotspots, 
atopie, 
jeuk 

Wij hebben honden met vaak voorkomende oorontstekingen en ernstige huidproblemen 
dankzij onze natuurlijke (!) aanpak binnen enkele weken van alle narigheid verlost. 
Hun baasjes volgden onze adviezen en kregen daar een herboren hond voor terug!
 
De klachten komen het meest voor op de poten, in de oksels en de liezen, rond de anus en de oren, maar ze kunnen in principe overal op het lichaam voor komen. Oorontstekingen zijn vaak het gevolg van voedselallergie
Huidontstekingen ontstaan door krabben, bijten en likken. Sommige honden bijten zich helemaal kapot. Dan moet je naar de dierenarts. 
Voorkom daarna, met onze hulp, dat het probleem terugkeert.
 
                                                                                                            

Een eliminatie dieet wordt vaak gebruikt bij het opsporen van voedselallergie of - overgevoeligheid. Daarbij worden gedurende enige tijd (vaak 4 tot 6 weken) alle voedingsmiddelen vermeden waarvoor de hond overgevoelig kan zijn. Het dieet is daardoor behoorlijk streng. Wanneer de klachten in deze periode verdwijnen, is de kans groot dat de oorzaak van de klachten gezocht moet worden in een allergie of intolerantie voor bepaalde stoffen in de voeding.